14/8:. Turen har været en lidt blandet oplevelse med mange forskellige aspekter. Først og fremmest er vi stolte af os selv. Biscayen er et af de mest berygtede farvande i verden, men vi har været heldige med vejr- og næsten med vinden.. For det andet er det en stor læreproces at udforske nye havområder. Biscayen er et hav, og det mærkes tydeligt. Som vi skrev tidligere, så mødte vi større, længere og rundere bølger. Det er en behagelig oplevelse til forskel fra de krappe bølger, som vi kender fra DK og ned langs kysterne indtil Jersey /Brest. Første dag gik som en drøm. Vinden ind fra tværs, hvilket er skibets og vores favorit. Sejlene var oppe, og vindroret gjorde sit arbejde perfekt. Der var sol og lidt varme :-). Vi nåede næsten 145 sømil.

2 gange havde vi besøg af legesyge delfiner. Det er en betagende oplevelse med disse smukke dyr, der bruger vandet behændigt J. De var en perfekt underholdning på turen. Vandet skiftede farve til mere blå nuancer. Dyb blåt kalder Gerda det.

Meteorologerne og diverse hjemmesider havde lovet nordlig vind. Den så vi ikke meget til. Den kunne højst svinge sig om i NW. Det gav så nogen nye oplevelser næste dag. Med vind og bølger ind agten for tværs (skråt bagfra)og så rullede og rokkede vi de næste 36 timer… Bølgerne blev større og skubbede os hele tiden ud af kurs, og vinden ud af sejlene… Det gav nogle knald i sejlene, når de fangede vinden igen. På et tidspunkt blev det for meget for skipper… Vi lagde kursen i siksak for at få mere vind i sejlene og fart i båden. Det betyder, at vi kommer langsomt fremad – idet vi skal sejle noget længere. Solen var væk, og det var koldt. Først på aftenen tog vi storsejlet ned, da vi konstant var i fare for at bomme på grund af bølgerne (vi havde preventer på…), men så fik vi en skade. Mastebeslaget til bommen knækkede, og bommen og jeg faldt som et skovet egetræ… Heldigvis faldt jeg ikke overbord, men Gerda så noget forskrækket ud, da jeg kom flyvende tværs gennem cockpittet. Heldigvis skete der ikke noget med mig.. Så måtte jeg i gang med at tøjre bommen til masten og tøjre sejlet nødtørftigt…

Vi fortsatte natten igennem med forsejlet alene med vinden ind agten for tværs og rullede derudaf…

Da skipper mødte på morgenvagten ved 7 tiden, havde han fået nok af det klappende forsejl. Vi rullede det halvvejs ind og startede motoren. Vi havde omkring 75 sømil til Gijon. Stadig skøjtende rundt kunne vi holde kursen nogenlunde. Senere på dagen rullede vi forsejlet helt ind. Vi kunne ikke holde en stabil vind i sejlet.

Vi ankom 20.15 til Gijon. Ifølge kortet skulle vi udfordres af lavt vand og store sten lige før marinaen. Men vi kom ind med højvandet, så det var ikke noget problem. Vi lagde til ved ankomst broen, for hernede går man ikke bare ind og finder en ledig plads. Man melder sig på kontoret, og så starter papirarbejdet…. Men heldigvis blev mødt af en smilende og sød ung kvinde, der klarede formaliteterne uden problemer. Hun var meget servicemindet og hjalp godt undervejs. Vi var godt trætte, så vores hjerner kørte lidt i tomgang..

I dag er vi stadig lidt brugte. I formiddags var Gerda ude og handle ind på spansk..  Så nu har vi friske forsyninger til den næste tid… Der er lukket søndag og mandag på grund af festdage i byen. (Og jeg, Gerda, har jo lovet, at John ikke skal dø af sult sammen med mig :-). Jeg var på havnekontoret for at spørge til mulige steder, hvor vi kunne få reservedele. Jeg blev henvist til nogle bådudstyrsforretninger, som ikke havde noget, der mindede om reservedele. En større butik havde lukket..

Måske må vi vente, til vi kommer til La Coruna med at få det lavet. Havde jeg værkstedsfaciliteter, så var jeg selv gået i gang.. Fik anbefalet et sted af en tysk nabo båd, der kender området omkring La Coruna.

Vi bliver i hvert fald 2 dage mere og får hvilet ud, uanset om vi trænger eller ej… Over middag er solen dukket op, og det nyder vi J. Pyh ha her er helt varmt. Vi har pillet storsejlet ned og pakket det sammen til bedre tider. På bommen kunne vi ikke pakke sejlet ordentligt sammen. Så kan det komme op igen, når vi har fået bommen sat godt på plads i et nyt beslag igen. Så nu ligner Awareness en amputeret sejlbåd :-).

I går aftes ankom vi til Gijon i Spanien. 60½ timer tog turen

Turen var på 381 sømil.