Motor vedligeholdelse

Her ser du en oversigt over de gænge dele, der kræver opmærksomhed under vejs på langturen. Vi har haft fat i alle områder på vores tur.

Servicedele:
Det er dele der skal serviceres med jævne mellemrum jvf motorfabrikantens forskrifter. De er mærket med blå skrift. her har jeg ikke medtaget varmevekslere eller lign.

Sliddele:
Sliddele er her anført som dele, der slides over tid når de anvendes.

Anbefalinger:
Det anbefales at medbringe en passende mængde af servicedele og olieprodukter hjemmefra. De er sædvanligvis ikke billigere, der hvor vi har været – med en enkelt undtagelse Yanmar forhandleren Rolnautic på havnen i Las Palmas. Her arbejder Ole (dansk) og taler spansk og dansk. (har ingen relation til Ole, jeg køber blot dele hos ham). Man skal også bruge meget tid på at finde de dele som man har brug for. Det kan være ret tidskrævende for os.

Sliddele er sædvanligvis i den dyrere ende. De dele har vi købt lokalt. Det har været tidskrævende og dyrere end hvis vi havde købt dem over nettet hjemmefra. Nu er der sket en vældig udvikling i nethandlen siden vi var på langtur. Men ofte betyder det ekstra ventetid hvis man skal ha delene tilsendt.