Afrejse Odense
3/7: Dagen vi har set frem til med bryllup og gensynsfest :-). Vækkeuret ringede næsten lige efter, vi var faldet i søvn (eller sådan føltes det i hvert fald efter en meget travl fredag). Men vejret var perfekt til et åbent hus arrangement i haven, så det lovede godt for dagen. I øvrigt havde vi inviteret så mange, at vi ikke kunne være i stuen alle sammen på samme tid. Morgenen var travl og måske lidt nervøsitet før brylluppet? Lige inden vi skulle ud af døren, kunne John ikke finde sin tegnebog, ups, og jeg havde lige sat vaskemaskinen i gang med den allersidste vask…. Mon den lå i shortsene fra gårsdagen??? Tømme maskine, nej ikke der, måske i båden? Det måtte vente til efter vielsen…
Det var allerede så varmt, at vi tog cyklen til Rådhuset, hvor de nærmeste overværede de 7 vigtige minutter, det tog os at blive viet hos Odenses giftefoged. Dejligt at være omgivet af vores nære familie og venner :-). Efterfølgende blev vi, som traditionen byder, overdænget med ris og fotograferet foran Odense Rådhus efter alle kunstens regler. Jeg tror sørme, der var et enkelt par, som nød at gøre gengæld fra deres eget bryllup….

Derefter gik vi på café og spiste brunch med børn, svigerbørn og barnebarn. En meget varm café, men selskabet var hyggeligt og maden rigtig fin. Eftermiddagen gik med afslapning i haven og forberedelser til Åbent hus/have, hvor vi havde inviteret så mange som muligt. Svært at begrænse sig, men vi var nødt til det pga. pladsmangel. Vi havde oprindelig forestillet os at kunne være i sejlklubbens lokaler i havnen med skibet liggende ved kajen, så vi kunne vise båden til gæsterne. Men da vi ikke er medlemmer, havde vi desværre ikke den mulighed 🙁 øv øv øv.

Stor tak til vores unger, som ydede en kæmpe indsats både med forberedelser og afvikling af festen, så vi kunne nyde at være sammen med vores gæster :-). Gæster kom fra nær og fjern, både nogle vi ser tit og andre, hvor det er al for længe siden, vi har været sammen med. Tak fordi I var med til at gøre det til en fantastisk dejlig fest for os.

Vi sad en tid i haven sammen med vores børn og fik sluttet aftenen af med hyggelig snak blandet med oprydning. Det kan ikke siges nok, hvor taknemmelige vi er for al hjælpen fra vores børn. De gjorde det meget meget nemmere for os ved at rydde op og pakke vores indbo ned efterfølgende. Snart vil huset genlyde af vores barnebarns glade hvin, og de unge vil få noget mere længe ventet plads at bo i. Det nyder vi meget at tænke på :-).

4/7: Tidlig op og pakke de sidste ting i båden…. Den stikker noget dybere nu… vi nåede lige at lave en kop kaffe og the (cool, ik?), inden de første dukkede op for at sige på gensyn ved vores afsejling. Rigtig mange havde prioriteret deres søndag morgen på Odense Havn for at give knus og vinke til os :-). Festlig afgang og flere gaver og blomster! Specielt en tak til John på havnen for gaver og flagning. Vi vil blive glade, hvis du John vil sende din mail til os. Det glæder os, at vi har kunnet inspirere dig til at lave din husbåd om til en sejlbåd 🙂 :-).

Tusind tak til jer alle. Det vil glæde os at høre nyt fra jer undervejs.
Vel ude af pladsen fik vi smidt snoren med de flagindbundne flasker og Emils donerede ænder ud i vandet og tog en æresrunde og fik truttet i hornet nogle gange, inden vi startede rejsen med udsejling gennem Odense Kanal. Ikke fri for at fælde nogle tårer både af glæde over at kende og vemod ved tanken om at komme til at savne alle de dejlige mennesker, vi kender…

Turen til Kerteminde var præget af meget lidt vind og dejligt meget sol op ad dagen. Vi var noget brugte indeni, så vi slappede af med motorsejlads og nød at mærke solen, tog forsmag på Sydens varme :-). Småsnakkede om alle de indtryk, vi havde fået fra gårsdagen og lod tankerne vandre til de mange varme, kærlige ønsker for os på turen fra vores gæster :-).
Vi anduvede Kerteminde kl. 17.15 og lagde til næsten på vores gamle plads efter 6½ times sejlads. Vores naboer fra Kerteminde havn tog imod os, hyggeligt at få en snak med dem igen. Vi var trætte, så det blev en stille aften. John udforskede Googles måde at lægge vores koordinater ind, og jeg slappede af med et ugeblad (tak til Helle og fætter :-)). Positionen er opdateret i Google.
5/7: Efter en tiltrængt nattesøvn sejlede vi fra Kerteminde kl. 7.15 i næsten vindstille og solskin. Vi satsede på at nå Svendborg sidst på eftermiddagen. Det blev en sejlads med motor og støttesejl for det meste. Dog fik vi en periode med lidt vind, hvor jeg fik mulighed for at øve mig med det nye storsejl. Men hvor er der meget omkring sejlads og ikke mindst sejlen for sejl, jeg har glemt. Men vi har næsten ikke haft tid/mulighed for at sejle her i foråret, så det er nok ikke så sært, at der skal graves lidt i hjernekisten for at finde de rette filer frem igen. Jeg trøster mig med, at jeg har tid til at lære det i det næste år :-).
Undervejs fik vi et dejligt telefonopkald fra Sille, som fortalte, at hun, Lærke og Lasse ville køre til Svendborg og hygge med os om aftenen. Vi anduvede Svendborg lidt før kl.16 og fandt en ok plads langskibs ved havnevejen. Vi fik lige tid til at bade og rydde lidt op, selv om alt endnu ikke har fundet sin rette plads, så kom først Carl Ove og hilste af med os, dernæst kom vores søde unger. Super dejligt at være sammen med jer ude at spise og hygge på båden. Selv om vi alle var trætte, var det smadder svært at stoppe samværet for denne gang. Tusind tak til jer fordi I kom og gav os alle mulighed for at få hygget og sagt ordentligt på gensyn til jer i fred og ro. Vi håber inderligt, at I har lyst /tid og ikke mindst penge til at besøge os på en eller anden destination undervejs.

6/7: Vi sov længe afbrudt adskillige gange af tunge fødder over fordækket fra besætningen, der lå uden på os :-(. Dagen er blevet brugt på praktiske gøremål: John lavede en liste til at holde en række klodsekasser med kolonialvarer på kabysbordet på plads under sejlads. Han har også været rundt i diverse bådtilbehørsforretninger for at købe meget nødvendige ting som skruer, ankersvirvel, batteriomskifter og noget til elpanelet. Jeg har provianteret i diverse butikker, men mangler lige noget endnu. Vi har god glæde af vores små minicykler på sådan en dag :-). Vi har besluttet at blive en ekstra dag i Svendborg, for vi er stadig noget brugte efter den lange periode med travlhed før afsejling.

7/7: Vi ligger stadig i Svendborg. I morgen sejler vi til Marstal. Der skal vi besøge vores venner Ella og Hans.
Dagen i dag har været meget arbejdsom… men vi har fået ordnet en del. Da vi forlod Odense, læssede vi bare en masse ned i båden. Blandt andet de dejlige gaver som vi havde fået til afrejsefesten/brylluppet :-). Nu er der kommet styr på det meste. Jeg har fået lagt kobberpladen til grounden på plads i skipperkøjen. Den bruges til HF radioen. Så nu er jeg klar til at teste den en af de nærmeste dage :-).

Vi har ryddet op i kistebænkene, sorteret, systematiseret og smidt ud. Hvad hører naturligt sammen, hvad skal bruges tit og hvad næsten aldrig??? Men nu ved vi begge, hvad der gemmer sig i dybet :-). Det er utroligt, hvad der kan være med en ordentlig stabelteknik…Mens John har ryddet mere op i kahytten og tjekket gasflaske ud hos Marinebutikken, har jeg cyklet Svendborg tynd efter de sidste ting: resten af apotekervarerne, små klips til at sætte kasketter fast i jakkens krave (vi har mistet flere kasketter og vil ikke af med dem, vi har fra FTLF).

Desuden diverse købmandsvarer incl. tørgær og meget gammelost til John. Det kan man ikke få sydpå. Jeg har forvist de stykker ost, der ikke kan være i køleboksen til kistebænken i hækken. Så håber jeg at kunne begrænse lugten :-). Senere var vi i Marine shoppen og købe en dejlig offshore regnjakke til mig, for den gamle kunne ikke holde vandet ude længere. Jeg har også købt nylonnet til at hænge op i soverum til vores håndklæder og sengetøj, for der er ikke plads til det på anden måde. Samtidig har jeg købt mere net, som skal bruges til at hænge frugt og grønsager op i på turen over Atlanterhavet.
I dag har vi testet vores Skypeteleforbindelse. Det gjorde vi sammen med Lærke & Lasse. Skønt at tale med dem og ovenikøbet med billede på :-). Dejligt at se dem igen og tale med dem :-). Vi kunne se, at vejret var bedre i Svendborg :-).

Pakker fra Henning og Annette brænder lidt i fingrene på Gerda. Men de må først åbnes til jul og nytår. Så inden længe bliver de gemt under lås og slå under forkøjen 🙂
I aften fik vi besøg af Linda og Carl Ove, som ønskede os en god rejse.
Vi satser på at sætte billeder ind i højre side, men har endnu ikke haft tid til at vælge ud. Der er taget mange fotos til brylluppet/gensynsfesten.
Tusind tak for de mange hilsner i gæstebogen. De glæder os rigtig meget :-). Men lige nu orker vi ikke at besvare dem personligt, så derfor denne hilsen & TAK.

9/7: I går sejlede vi tidligt fra Svendborg mod Marstal. Vejret var ret stille, ikke så varmt. Turen blev sejlet for motor med støtte af genua noget af vejen. Svendborgsund er ret trafikeret, men da vi var kommet af sted så tidligt, var det mest de store færger, der skulle passes på. Det sidste stykke til Marstal var spændende, somme steder var dybdemåleren nede at kysse 0,1 meter…

Eftermiddagen tilbragte vi med at kigge lidt på omgivelserne og byen og få handlet ind. John opkøbte Super Brugsens lager af Rød Orlik; så må vi se, hvor langt det rækker :-). Sidst på eftermiddagen hentede Hans os og gav os en tur rundt, så vi kunne se både de spændende projekter, han er optaget af og den smukke Ærøskøbing by med de gamle huse. Vi tilbragte en hyggelig aften med Hans og Ella med dejlig mad og spændende samtale i deres hyggelige hjem med den pragtfulde udsigt, tusind tak for det.
Vi sov længe i dag, og overhørte venligst havnefogedens myndige bank på søgelenderet ”midt om natten” et par gange 🙂 I aftes havde vi kigget på vejrfiler, men besluttede at blive i Marstal en dag mere pga. udsigt til lavtryk, når vi efter planen vil være nået ud gennem Kielerkanalen. John fik snakket med Mads. Jeg fik snakket med Sille og med min mor, mens vi stadig kan nå det på dansk grund. Det var dejligt at høre min datters stemme og blive bekræftet i vores betydning for hinanden. Vi er enige om, at vi skal passe godt på os selv og ikke være dumdristige i f.t. vejret eller andre situationer. For vi vil rigtig gerne være sammen igen :-).

John fik den gode idé, at vi alligevel skulle sejle i dag fredag og lægge os i indsejlingen til Kiel. Vi har aldrig før overnattet for anker, endsige prøvet det nye ankerspil, så den idé købte jeg med det samme. John kørte efter at få fyldt gasflasken, vi fik badet, og midt på eftermiddagen pakkede vi sammen og sejlede sydpå til det første fremmede land :-). Der var næsten ingen vind, men en del dønninger, så vi fik en forsmag på turen over Atlanterhavet. Jeg udfordrede mig selv ved at gå i kabyssen og lave æggekage undervejs. Også første gang for varm madlavning undervejs. Det rykkede lidt i kvalme-genet hos mig, så appetitten var ikke så stor, da maden var færdig. Måske får vores nabo i Odense Havn, John, ret i, at jeg har tabt 10 kilo, når jeg kommer hjem :-). Jeg har desuden kigget lidt i ”Knob og stik” bogen og fundet et godt nyt stik: ”alpint sommerfuglestik”, rigtig godt til at sammenføje 2 ens tovender.