26/3: I går morges sejlede vi fra Bourg des Saintes, på The Saintes. Først var Gerda lige inde og udklarere os til søndag. Der er lukket i weekenden, så det kunne godt lade sig gøre. Vi satte kursen til Basse, der er hovedstaden på Guadeloupe. I marinaen syd for byen gik vi ind og bunkrede diesel og benzin. Vi købte det duty free. Diesel kostede 0,940 €/L (7,10 DKr) og benzin 0,879€/L(6,64 kr.). Dieselen er omkring 1 kr dyrere, end man betaler på den anden side af øen. Vi bunkrede 183 L diesel, så vi har fyldt godt op. Vi var næsten løbet tør for benzin til dingyen. Vi ku ikke købe diesel eller benzin på The Saintes.

Da vi havde bunkret, sejlede vi nord op til byen, hvor vi smed ankeret. Vi var de eneste, og der var ikke særligt hyggeligt. Vi tog dingyen ind og handlede. Vi fandt en Ecomax, der er en slags Aldi/Fakta/Netto agtig. Udvalget er ikke voldsomt stort men ok. Så fik vi ellers væltet en masse varer ned i kurven. Vi fik bl.a. købt en masse juice og mælk. Det var billigt der. Halvanden time senere hævede vi ankeret og sejlede nord på. Vinden var noget utidig, hvis der ellers var noget, da vi kom om på vest siden af Guadeloupe. Mellem The Saintes og Guadeloupe var der masser af vind fra øst. Men vi måtte sejle for motor og havde en del strøm i mod os, så det gik ikke særligt stærkt. Vi havde kurs mod en lille bugt 6 mil nord for byen, Anse à la Barque. I piloten havde vi set, at der et stykke højere oppe var et smukt sted, der hedder Pigeon Island. Det navn har vi stødt på mange steder her ovre. Men stedet her er et naturreservat, Cousteau national park. I piloten er der angivet en lav vanddybde, men det så anderledes ud, da vi kom frem. For vi havde bestemt os til at sejle det ekstra stykke og så ligge over hele dagen i dag.

Vi fandt dog et stykke med lavt vand, ca. 6 meter. Der smed vi ankeret, og det bed med det samme. Vi har efterhånden fået lært os at klare os uden ankerspillet. Det ser der ud til at være en løsning på vej med, men den historie får I senere. Der så roligt ud i bugten, og vi nød en stille sundowner, efter vi havde smidt ankeret. Vi var lidt brugte oven på dagens arbejde.

I piloten havde vi set, at der var en naturpark omkring øen, der ligger lige uden for ankerbugten. Det ville vi gerne se nærmere an. Parken hedder Cousteau og den er nok opkaldt efter ham som vi sad og så på tv ”En verden under havet” på DR, i enevældens tid. Nogle fantastiske udsendelser.

I dag, lørdag, sejlede vi ind og kiggede, om vi kunne bunkre vand, for vi var nået ned på reserverne. Vi fandt et sted (CIP et af flere dykkerfirmaer), hvor vi kunne købe vand. Det vil sige, vi skulle ikke betale noget. De var vældig flinke. Manden, der gav os lov til at tage vand fra deres vandrør på dokken, var så sød at sætte en ekstra slange på, så vi kunne sidde i dingyen og fylde alt, hvad vi kunne finde at fylde. Vi fik lov til at gøre det to gange! Så her var en meget venlig franskmand! Vi gav ham 5 €, fordi han havde været så hjælpsom og venlig over for os. Så nu har vi tanken fuld af vand, og dunkene er fyldt ogsåJ.

I morges da jeg kom op i cockpittet og kiggede mig omkring og lyttede til fuglesangen inde fra træerne på land, følte jeg mig meget privilegeret. Det var en meget dejlig formiddag med sol og varme og dejlig udsigt. Pludselig opdagede vi en skildpadde i vandet i nærheden. Vi så den flere gange, og en af gangene var jeg lige på vej i badetøjet. Så jeg fik en rigtig stor oplevelse med at svømme lige i nærheden af en skildpadde på ca.45-50 cm J. Flere gange bagefter kunne vi se den stikke sit lille hoved op af vandet i nærheden. Det var en rigtig skøn oplevelse.

Efter arbejdet med at hente og påfylde vand på båden, slappede vi af og svømmede lidt. Det var dejligt at blive kølet af, for det var en meget varm dag, som ikke lige lagde op til det store fysiske arbejde. Kaffe skulle vi også have, og da jeg havde lagt dej til brød, og John havde vurderet vejrsituationen, var det tiden for en sejltur i dingyen over til øen overfor, Pigeon Island. Her trak vi dingyen op på en lille bitte sandstrand, og så var det ellers på med snorkeludstyret og i vandet. Jeg skal love for, at det var en dejlig oplevelse at snorkle her: der var rigtig mange fisk i alle dessiner og farver. Nogle havde regnbuefarver, nogle var plettede eller stribede, røde på bugen, gule på finnerne, ja der var et utal af kombinationer. Den første fisk, jeg så, lignede en rødspætte, blot var pletterne knald blå! Den lå lige så stille på en sten. De var slet ikke bange, men svømmede lige forbi mig, mens jeg forsigtigt svømmede omkring på ca. 1½ meters dybde over koralrevet. Der var desværre ikke meget liv i korallerne. Jeg måtte ud at snorkle hele tre gange, og John nåede også at se en masse. En oplevelse vi meget gerne ville have delt med vores børn! Da vi sejlede tilbage til Awareness, var det blæst lidt op, og bølgerne var blevet lidt højere nu, så vi blev lidt våde.. Awareness rullede en hel del i eftermiddag/aften i nogle gode dønninger, der stod ind i bugten.

Så var det tiden at bage brød og vaske op, og John forsøgte at få kontakt til det skandinaviske sejlernet på HF radioen. Desværre var han lidt for sen på den; det er noget med omregningen af UTC tid til lokal tid.

Vi har besluttet at sejle til Antigua i morgen tidlig, så vi trak motoren og dingyen op i aften. Så sparer vi tid og kræfter i morgen tidlig.